,

OPLEVER DU, AT BLIVE HJØRNET AF DIN HØFLIGHED?

 

OPLEVER DU, AT DU BLIVER HJØRNET OG TRÆNGT OP I EN KROG AF DIN HØFLIGHED?

Hvis du er blevet opdraget til at være en sød pige eller en frisk dreng, så kan det også være, at du har lært, at du ikke må reagerer selv når andre forulemper dig og trænger dig op i en krog. Måske fordi den ydre facade skal opretholdes for enhver pris? Måske fordi du ikke skal stikke nnæsen for langt frem? Måske fordi du er blevet straffet for at tiltrække dig opmærksomhed? Måske fordi du selv helst vil undgå, at der kommer fokus på dig?

Når du har det på denne måde, kan det blive yderst svært for dig, at trække en grænse, hvis du bliver udsat for indirekte hån eller nedgørelse, passiv-aggressiv adfærd, stikpiller, spydigheder eller kritik. Så står du egentligt bare og tager imod – som en åben beholder, der bare tager imod alt det ubehaglige og uretfærdige. Og lad mmig lige understrege her, at det ikke nødvendigvis har noget som helst med dig at gøre – du kan egentlig bare have været uheldig at “stå i vejen” for en person, som bruger disse metoder. Og så går det ud over dig.

Skal du finde dig i det? Nej. Selvfølgelig ikke. Det er slet ikke i orden, at andre krænker dig – heller ikke selvom det er indirekte og underforstået. Og det er slet ikke i orden, at andre bruge din sociale pænhed til at presse dig op i et hjørne, hvor de vurderer at der er mindre sandsynlighed for at du vil reagerer åbent.

Sig fra. Kast lys på “trolden”. Stå fast. Det er altid i orden at passe på dig selv.

Når du gør det, vil du som regel afsløre, hvad der lige er sket – og så er det kun dn forulemper det er pinligt for.

Har du brug for hjælp til at blive mere sikker på dig selv, få dit selvværd op og kunne pase på dig selv og forsvare dig selv?

Udfylde ansøgning om afklaringssamtale HER.

Jeg glæde mig til at høre fra dig og hjælpe dig videre i livet.

0 SVAR

Skriv en kommentar

Vil du deltage i diskussionen?
Du er velkommen til at bidrage!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *