,

En god barndom er ikke ensbetydende med et helt problemfrit liv.

Dyb hypnoterapi, dybe forandringer

“Ja, men jeg kommer jo fra en helt normal, pæn familie og havde en god barndom!”

Sådan siger de fleste af mine klienter når jeg spørger dem om deres barndom og om deres forældre.
Det typiske billede er, at de allerede har gennem-analyseret deres barndom, opvækst og familie. Og resultatet de er kommet frem til er, at alt er i skønneste orden.
Derfor er de også virkeligt frustrerede over fortsat og håbløs kamp med:
  • Irrationel fyringsangst og tvivl på egne evner.
  • Kronisk indre usikkerhed og behov for at “gøre sig fortjent” og blive accepteret.
  • Kortere eller længere perioder med depression og nedsat grundstemning.
  • Uforklarlig angst og undvigelsesadfærd.
  • Irrationel tvivl på egen tilstrækkelighed, som trods fortsat vækst i ydre succes ikke har været mulig at ændre.
  • Overfølsomhed overfor kritik og andres meninger.
  • Ekstremt behov for at holde den pæne facade, have kontrol og få alting til at se pænt ud udadtil.
  • Problematiske forhold og smertefulde kærlighedsrelationer.

Hvis du genkender alt dette, så har du sikkert også forsøgt at gøre noget ved det – men også endt et sted, hvor du tænker, at du måske bliver nødt til at affinde dig med alt ubehaget. Helt enkelt fordi du med din logik og analyse ikke er fundet frem til en løsning?
Det som mange går fejl af er, at barndomstraumer ikke kun opstår hos mennesker med forældre i misbrug, psykisk sygdom, handicaps eller økonomiske problemer.
Barndomstraumer opstår også hos mennesker, som kommer fra umiddelbart velfungerende og omsorgsfulde familier.
Det handler nemlig allermest om de grundliggende budskaber, som du som barn har oplevet at modtage. Og nogen gange kan det være så lidt som, at “din mor stod med ryggen til dig og skrællede kartofler” eller “så fik jeg en lillebror, der skulle have opmærksomhed” der gør, at du dengang fik oplevelsen af at være “mindre værd, afvist, uønsket og ubetydelig.
Det er den betydning du tildelte til det du oplevede, som kan have sat hele dit system i gang med at producere” løsninger” som f. eks. at være ekstra dygtig, gøre dig fortjent til kærlighed, have kontrol, overpræstere og please.
Grundtraumatisering opstår derfor også i “pæne familier”, når du som barn er overladt til selv at konkludere på noget som sker. Grundtraumatisering er næsten altid resultatet af, at du som helt lille blev overset, ikke hørt, negligeret og overladt til dig selv – i en situation, hvor du havde behov for at blive forsikret om, at du var ønsket, værdsat, elsket og passet på.
Dit blueprint dannes i dine helt tidlige leveår og selv med gode, samvittighedsfulde og opmærksomme forældre, så kan du bære rundt på en grundtraumatisering, som forhindrer dig i at slappe af, elske dig selv som du er og indgå i sunde relationer.
Hvis du vil ud af negative mønstre, opleve sundt selvværd og få fred med dig selv og dit liv – så handler det helt enkelt om at få rettet de misforståelser, som du fik om dig selv, andre og virkeligheden.
Det er netop det jeg hjælper alle mine klienter med.
0 SVAR

Skriv en kommentar

Vil du deltage i diskussionen?
Du er velkommen til at bidrage!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *