“Hvad skal jeg ligge i det?”

“Hvad skal jeg ligge i det?”
“Hvordan skal jeg forstå det?”

Uklarhed og/eller blandede signaler er et svar i sig selv. Du kan som udgangspunkt altid gå ud fra, at det menneske du kommunikerer med, kommunikerer det og på den måde, som de kan og ønsker.

Lad være med at overanalysere menneskene i dit liv. Du risikerer at tildele dem en masse egenskaber og motiver, som måske slet ikke har noget med virkeligheden at gøre. Lyt i stedet til det, som de rent faktisk siger.

Det er lige så risikabelt og respektløst at tildele andre mennesker positive egenskaber som negative uden at checke med dem om det du tror er korrekt:

  • Du troede han var din soulmate, fordi han ville være sammen med dig hele tiden. I virkeligheden var han angst for at være alene. Han ville have været sammen med hvem som helst. Og måske du ligeså?
  • Du tænkte, at hun var vred på dig fordi du ikke hørte fra hende og det var “hendes tur” til at ringe til dig. I virkeligheden var hendes mor død og hendes liv brast sammen.
  • Du brugte 6 år på dit sidste job på at tvivle på om du gjorde dit arbejde godt nok fordi din chef aldrig roste dig og gav skulderklap. Da du sagde det højt inden du fratrådte fortalte din chef dig, at du var den bedste medarbejder hun havde haft og at hun gav sin ros gennem god løn, efteruddannelse, tillid til dig og understøttelse af dit potentiale og din udvikling.
Dine historier er dine historier.

Slip dine dramaer. Og hvis du er i tvivl om, hvad andre siger eller mener så spørg dem.